Zet oude organisatiecultuur om in vitale betercultuur

Zet oude organisatiecultuur om in vitale betercultuur

In het e-book "Cultuurdingetje, hè...: Hoe je de oude organisatiecultuur uit je vloerbedekking krijgt. En de nieuwe erin", ontdek hoe je oude cultuur in je organisatie omzet in vitale betercultuur.

 

OVER DIT BOEK

Natuurlijk wil je ervan af, van die angstcultuur die de hele organisatie in de greep heeft. Van de familiecultuur die je organisatie ‘zo gezellig’ maar zo onbestuurbaar houdt. Van die poldercultuur waardoor beslissingen almaar maar niet genomen worden. Of van de angstcultuur waardoor je steeds beschamend slecht in de pers komt.

En toch lukt het zelden. Sterker nog: werk je je de blubber op die oude organisatiecultuur, wordt het juist alleen maar erger…!

Ja, cultuur zit in de vloerbedekking. En: die kan er echt uit!

Dáár is dit boek voor bedoeld. Bestseller-auteur Maaike Thiecke biedt jou een hart onder de riem met een luid en duidelijk systemisch perspectief op cultuurverandering:
• Waarom hardnekkige organisatiecultuur stug hetzelfde blijft, ook als je een berg nieuwe competente en betrokken mensen aantrekt.
• Waarom je veel van de oude cultuur moet houden om eraf te komen.
• Hoeveel laaghangend fruit voor cultuurverandering er voor het grijpen ligt.
• Welke narigheid helemaal geen cultuurdingetje is en je ook beter niet zo kunt noemen.
• Welke simpele interventies helpen om van de oude organisatiecultuur af te komen en waarom je daarvan het zweet kan uitbreken.
• En vooral: hoe je die droom van een vitale, inclusieve of steeds-betercultuur gerealiseerd krijgt.

Samenbindend leiderschap
Toekomstvisie