Functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Online cursus Functionerings- en beoordelingsgesprekken

In deze systematisch opgezette online cursus worden de voornaamste elementen van het functionerings- en beoordelingsgesprek behandeld.

Weet je wel zeker dat een functioneringsgesprek echt verschilt van een beoordelingsgesprek? Dan ben jij de uitzondering op de regel! Kun je in een paar zinnen dat verschil aangeven? Zo niet, dan wordt het tijd om je kennis op dit belangrijke punt bij te spijkeren. In deze systematisch opgezette online cursus worden de voornaamste elementen van het functionerings- en beoordelingsgesprek behandeld. Voor jou als leidinggevende is deze online cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' een must.

Deze cursus vergroot jouw beroepsspecifieke vaardigheden en zelfbeeld. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het vakgebied. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' leer je stap voor stap hoe het jaarlijks terugkerende traject van functioneren en beoordelen verloopt. Je leert meer over het communicatieproces tussen een leidinggevende en zijn medewerkers.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • De voornaamste aspecten van mentaliteit en houding
  • Op diverse manieren communiceren met medewerkers
  • Duidelijke en meetbare doelen stellen
  • Inzetten van diverse instrumenten zoals vraagtechnieken en feedback
  • Op doeltreffende manier beschikbare hulpmiddelen hanteren binnen de HR-cyclus
  • De HR-cyclus zo inzetten dat je betere resultaten bereikt voor jouw organisatie 

Duur en studiebelasting

De cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' duurt ongeveer 1 uur. Het materiaal is opgesplitst in drie modules met elk een afzonderlijke toets. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor leidinggevenden en managers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, formulier gespreksverslag, model beoordelingsformulier, feedback-kaart, Instructies beoordelingsformulier en gespreksverslag. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

Het materiaal is opgesplitst in drie modules met elk een afzonderlijke toets. De cursus 'Functionerings- en beoordelingsgesprekken' wordt tevens afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!