Mindmapping

Online cursus Mindmapping

Mindmapping is een manier van studeren waarbij je de dingen die je in je hoofd hebt heel compact in beeld brengt: gewoon met plaatjes en pijltjes, eenvoudiger kan het niet. Een korte en handzame online cursus om mindmapping aan te leren. Dat scheelt een hoop kopzorg!

Wist je dat je jouw gedachten eenvoudig 'in kaart' kunt brengen? De methode van 'mindmapping' kan je daarbij helpen. Mindmapping is een manier van studeren waarbij je de dingen die je in je hoofd hebt heel compact in beeld brengt: gewoon met plaatjes en pijltjes, eenvoudiger kan het niet. Al doende leer je ontdekken welke kanten er zitten aan een bepaald (studie-)onderwerp, wat de hoofdzaken zijn en waar je de bijzaken neerzet.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Mindmapping' maak je jezelf vertrouwd met een slim ondersteunend instrument in je leerproces. Stap voor stap leer je binnen een half uur hoe je een mindmap ontwerpt, opzet en invult. Heb je de techniek eenmaal onder de knie, dan ga je ontdekken hoe je bij elke nieuwe mindmap die je maakt meer plezier in het leren krijgt. Deze methode beloont zichzelf omdat je je handen, je ogen en je gedachten optimaal met elkaar laat samenwerken.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Beter onderscheid maken in hoofd- en bijzaken
  • Een mindmap ontwerpen, opzetten en invullen

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Mindmapping' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die naast zijn werk een cursus of opleiding volgt, maar ook gewoon voor scholieren en studenten. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): analyseren, leren, plannen en organiseren.

Lesmaterialen

De cursus 'Mindmapping' bestaat uit: een videocollege, e-book, stappenplan, samenvatting, kleurenoverzicht, blanco mindmap, aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Mindmapping' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!